TIPS & RÅD

Jag har försökt samla ihop några tips & råd för att skapa ett så fantastiskt bröllop och så underbara bilder som möjligt. Tveka inte att kontakta mig om du undrar över något.

Planering

Kan inte nog poängtera hur viktig en bra planering är. Ha gärna ett tidsschema över dagen och även dagen innan för förberedelser. Notera vem som ansvarar för vad, försök att dela ut arbetsuppgifter till nära och kära de tycker oftast det bara är roligt. Räkna med att saker alltid drar ut på tiden och lägg till extra tid för hår, make etc. Skicka över planering till fotograf innan, gärna i god tid så jag hinner återkomma med ev förslag. Vid leverans av blommor och iordningsställande på plats är en kontaktperson på plats önskvärt. 

Toastmaster-toastmadame
Att välja en bra toastmaster är en av de svåraste uppgifterna men också väldigt viktig för hela bröllopet. Välj en eller flera personer som ni känner väl, som älskar att prata inför folk, är naturliga och roliga men framförallt kan följa en bra planering och styra upp gästerna. Berätta alla era önskemål för dagen för er toastmaster. Planera kvällen väl men räkna med att alla delar drar ut på tiden. Planerar ni en fotografering under golden hour, poängtera för toastmaster att detta är något ni önskar och tyvärr inte går att skjuta på, solnedgången väntar inte tyvärr.

Styling
Försök hitta en stil som ni tycker om, som känns som ni och håll er till den. Inspireras gärna av bilder och översätt sedan det till Era förutsättningar. Fundera vilka delar som ni vill prioritera både med tid och pengar. Att ha en enhetlig stil skapar harmoni och det där vackra bröllopet ni drömmer om. Bestäm gärna stil och ev färgtema redan innan save-the-date kort skickas ut, så även denna symboliserar detta.
Kika i skåp och på loppis, finns ofta fin rekvisita att hitta.
Gör gärna en moodboard med era idéer, på tex Pinterest kan ni enkelt skapa mappar. Då är det lättare att se om någon detalj inte passar in.

Gör det personligt
Det finns inga regler för hur ett bröllop måste vara, hur många gäster man måste bjuda, vad ni ska ha på er etc.
Kanske ni vill ha ett bröllop med bara ett fåtal gäster, en vigsel i solnedgången eller ett kafferep i trädgården. Det finns inga rätt och fel, viktigast är att det blir precis som NI vill. Att det blir precis så som ni önskat och drömt om.

Tips för perfekta bilder

Förberedelser
Boka gärna ett ljust hotellrum med mycket fönster och ljusa väggar och be din frisör och make up artist att komma till dig. Detta är en mysig del av dagen då det är roligt att umgås med sina tärnor. Har du inga tärnor, samla ihop systrar vänner etc som sällskap och hjälp med klänning. Varför inte ge dina tärnor likadana kimonos i present, praktiskt och snyggt att ha på sig innan klänningar tas på. Håll rummet städat och försök plocka bort så mycket saker som möjligt.
Se till att brudgummen har rum i närheten så jag enkelt kan gå emellan och dokumentera även killarnas förberedelser.

First look
Innan vigsel planerar jag gärna för en first look. Då får ni se varandra som brud och brudgum för första gången. Detta brukar vara en känslosam och privat stund.

Vigsel
Jag älskar utomhusvigslar! Gör gärna någon form av portal eller liknande som ramar in er och skapar en tydlig vigselplats. Ställ gärna bänkar eller stolar i fina rader och gör en gång för er att gå igenom. Försök hitta en plats i skugga om vigseln sker mitt på dagen, då det hårda ljuset kommer ge er oklädsamma skuggor.
Vid vigsel i kyrka/lokal, många kyrkor är ganska mörka, fråga om ni får placera ut levande ljus, ju fler desto bättre.

Porträttfotografering
Under porträttfotograferingen ser jag gärna att övriga gäster inte närvarar. Detta är en ganska privat ögonblick och för att få er att vara så bekväma som möjligt behöver vi vara själva.

Golden hour
Planera in en stund porträttfotografering när solen går ner. Då är ljuset alldeles magiskt och det är mysigt att smita iväg från middagen en liten stund. Bilderna brukar bli fantastiska så ni kommer inte att ångra er.

Middag
Se till att ha mycket levande ljus, ljusslingor mm både på bord och i mörka hörn. Kan inte bli för mycket.
Gör gärna en snygg bakgrund bakom er, på alla bilder, av både mig och gäster, kommer bakgrunden att synas. Ta gärna bort tavlor, sätt upp tyg, krans, belysning etc.

Tårta
Ta gärna tårta utomhus om det är möjligt, placera många ljus och kanske hängade vackra ljusslingor.

Brudvals
Varför inte ta brudvalsen ute, finns inget finare än hängande vackra ljusslingor över er. Om ni tar dansen inomhus, se till att discolampor i olika färger är släkta och att mycket ljus finns runt omkring.